Νότια Κορέα: Αυστηροποίηση των περιορισμών στη Σεούλ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 06:05
Νότια Κορέα: Αυστηροποίηση των περιορισμών στη Σεούλ

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 583 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 629 την προηγουμένη, αριθμός που ήταν ο υψηλότερος από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έπληττε τη χώρα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω επαρχίες, όπου κατοικούν 52 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η άνοδος των κρουσμάτων ώθησε τις αρχές στην πρωτεούσα να ανακοινώσουν πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας από σήμερα Σάββατο, με τα περισσότερα καταστήματα να υποχρεώνονται να κλείνουν από τις 21:00 το βράδυ, ενώ τα βραδινά δρομολόγια των μέσων μέσων μαζικής μεταφοράς μειώθηκαν κατά 30%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 36.915 κρούσματα και 540 θανάτους.

Ο πρωθυπουργός Τσανγκ Σι-κιγούν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Κυριακή εάν θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς ώστε να περιλαμβάνει το κλείσιμο μπαρ καραόκε και τον περιορισμό θρησκευτικών συγκεντρώσεων σε 20 άτομα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 06:05