Ντράγκι: «Πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία εμβολιασμού»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 18:37
Ντράγκι: «Πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία εμβολιασμού»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, πραγματοποίησε σήμερα την δεύτερη δημόσια παρέμβασή του, από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Εκτός από την ημέρα εορτασμού και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της γυναίκας, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία κορωνοϊού και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ξεπεραστεί.

«Δεν θα περιμέναμε ποτέ, έναν χρόνο μετά απ' το πρώτο λοκντάουν, ότι θα αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον απολογισμό των νεκρών να πλησιάζει τον αριθμό των εκατό χιλιάδων», υπογράμμισε σε βιντεσκοπημένο μήνυμά του. «Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε κάθε προσπάθεια, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο την ζωή των Ιταλών», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Κατέστησε σαφές, δε, ότι με την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού «θα προφυλαχθούν οι πιο ευάλωτες κατηγορίες και οι πολίτες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο» και ότι «αυτή δεν είναι η στιγμή του διχασμού αλλά της κοινής δράσης, για να δοθεί μια απάντηση στους τόσους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης και κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπογράμμισε, επίσης, ότι «η πανδημία δεν έχει ακόμη ηττηθεί, αλλά διαφαίνεται -με την επιτάχυνση των εμβολιασμών- μια διέξοδος η οποία, πλέον, δεν απέχει πολύ».

Αναφερόμενος στην σημερινή γιορτή της γυναίκας, ο Μάριο Ντράγκι δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πάρα πολλά βήματα, για να φτάσει το επίπεδο και η ποιότητα της ισότητας μεταξύ των δυο φύλων, στον μέσο όρο της ευρωπαϊκής πραγματικότητας». «Είμαστε εμείς που, πρώτα απ΄όλα, πρέπει να αλλάξουμε στην καθημερινότητα της οικογενειακής μας ζωής», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Σε ότι αφορά, επίσης, την όλη διαδικασία εμβολιασμού, το ιταλικό υπουργείο υγείας έδωσε σήμερα «πράσινο φως» στην χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 65 ετών. Υπό την προϋπόθεση, όμως, να μην πρόκειται για άτομα ιδιαίτερα ευάλωτα, τα οποία πάσχουν από σοβαρά νοσήματα». Η απόφαση βασίζεται σε νέα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο παράγει «ασπίδα προστασίας» από τη Covid 19 και σε ηλικία μεγαλύτερη των 65 χρόνων.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 18:37