Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για την άρνηση του Προέδρου Τραμπ να παραδεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε: «Πιστεύω πως είναι ντροπιαστικό, ειλικρινά. Δεν βλέπω την ανάγκη νομικής δράσης». 

Συνέχισε: «Δεν θα βοηθήσει την κληρονομιά του προέδρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ από τότε που βγήκαν τα αποτελέσματα υπέρ του Μπάιντεν το Σάββατο, αλλά αστειεύτηκε: «Κύριε Πρόεδρε, ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Ο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει πως στο τέλος ότι θα υπάρξει μετάβαση της εξουσίας. «Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, όλα θα υλοποιηθούν στις 20 Ιανουαρίου, και από τώρα μέχρι τότε, η ελπίδα και η προσδοκία μου είναι ότι ο αμερικανικός λαός γνωρίζει και καταλαβαίνει ότι έχει υπάρξει μετάβαση». Σε μια επόμενη ερώτηση, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για τους Ρεπουμπλικάνους που δεν θα αναγνωρίζουν ότι κέρδισε. Απάντησε, «Θα το κάνουν».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι «η Αμερική επέστρεψε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγές: CNN, The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης