Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εγκαταλείπει το σχέδιό του να φιλοξενηθεί η επόμενη σύνοδος της G7 στο γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του στη Φλόριντα.

Με ανάρτηση στο twitter τόνισε πως η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει άμεσα να αναζητεί άλλη τοποθεσία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής της G7. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και το Καμπ Ντέιβιντ, ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε για “παρανοϊκή και παράλογη εχθρότητα” των Δημοκρατικών και των μέσων ενημέρωσης για να δικαιολογήσει την ανατροπή της απόφασής του.

Την Πέμπτη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβάνεϊ ανακοίνωσε πως η επόμενη σύνοδος της G7, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2020 στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Trump National Doral Club, το γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του μεγιστάνα στη Φλόριντα.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατέθεσαν χθες νομοσχέδιο για να εμποδίσουν την απόφαση του Τραμπ, τονίζοντας ότι αποτελεί μια απόδειξη κατάχρησης του αξιώματός του για προσωπικά οφέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης