Παλαιστίνιος αυτοκινητιστής πυροβόλησε σήμερα με πιστόλι εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και σκοτώθηκε από αυτούς, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος, και οι Παλαιστίνιοι ταυτοποίησαν τον άνδρα ως έναν αξιωματικό που υπηρετεί στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Δεν υπήρξαν ισραηλινές απώλειες από το επεισόδιο που σημειώθηκε σε μια στρατιωτική θέση παραπλεύρως του δρόμου κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε πως ο νεκρός είναι ο Μπιλάλ Ραουάτζμπα, αξιωματικός της Προληπτικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και κάτοικος ενός χωριού έξω από τη Ναμπλούς. Ο Ραουάτζμπα φαίνεται πως πήγαινε από το σπίτι στην εργασία του, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Προληπτική Ασφάλεια είναι μία από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας που συνεργάζονταν συχνά με το Ισραήλ για τον έλεγχο της βίας στη Δυτική Όχθη που σιγοβράζει μετά το βάλτωμα της διπλωματίας ανάμεσα στα μέρη από το 2014.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διέκοψε τον συντονισμό σε θέματα ασφαλείας τον Μάιο, ωστόσο, διαμαρτυρόμενος για το σχέδιο του Ισραήλ -το οποίο στο μεταξύ έχει παγώσει- να προσαρτήσει τμήματα της Δυτικής Όχθης που περιλαμβάνονται στα εδάφη όπου οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ιδρύσουν το κράτος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να παραλάβουν προς το παρόν το πτώμα του Ραουάτζμπα. Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως κρατείται από τους Ισραηλινούς.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης