Πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών στη Μαγιόρκα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020, 07:00
Πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών στη Μαγιόρκα

Πιλοτικό πρόγραμμα για διακοπές στην Μαγιόρκα θα εφαρμόσουν στο τέλος του μήνα οι Βαλεαρίδες Νήσοι, με τουρίστες από χώρες με περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Φρανσίνα Αρμενγκόλ στην Handelsblatt, οι πρώτοι τουρίστες θα φθάσουν στην περιοχή στο τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου και θα προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Για τη Γερμανία, η συνεργασία θα γίνει με τον Όμιλο TUI, εκπρόσωπος του οποίου επιβεβαίωσε το σχέδιο στην BILD.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του σχεδίου αποτελεί, όπως διευκρίνισε η κυρία Αρμενγκόλ, η ισπανική κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα για όσους προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να άρει το μέτρο για την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων που ισχύει σήμερα. Η πρόεδρος των Βαλεαρίδων διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κεντρική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί και τα αεροδρόμια να ανοίξουν και πάλι στο τέλος Ιουνίου για τουρισμό από την Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020, 07:01