Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ διέσωσε 44 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 23:57
Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ διέσωσε 44 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Το διασωστικό σκάφος Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye περισυνέλεξε 44 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης σε κοινή επιχείρηση με τις αρχές της Μάλτας, ανέφερε σήμερα το βράδυ η ΜΚΟ με tweet της.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για αναζήτηση μεταναστών (Colibri) να πλέουν πάνω σε μια ξύλινη βάρκα και μεταφέρθηκαν στο Alan Kurdi, τόνισε η ΜΚΟ.

«Ένα σκάφος του μαλτέζικου Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται τώρα εν πλω για να παραλάβει τους ανθρώπους από το Alan Kurdi και να τους μεταφέρει στη στεριά», δήλωσε η Sea-Eye, χωρίς να έχει υπάρξει επιβεβαίωση για αυτό από τις μαλτέζικες αρχές.

Την Κυριακή η Μάλτα συμφώνησε να επιτρέψει σε 65 μετανάστες που είχαν διασωθεί από την Sea-Eye να αποβιβαστούν σε λιμάνι της χώρας. Η Ιταλία αρνήθηκε στο Alan Kurdi να προσεγγίσει ιταλικό λιμάνι.

Η μαλτέζικη κυβέρνηση διευκρίνισε πως κατέληξε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της να υποδεχθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. κάποιους από τη συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 23:57