Πορτογαλία: Ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 04:53
Πορτογαλία: Ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας δήλωσε την Τρίτη ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των μεταναστών που μαζεύουν φρούτα και λαχανικά και θα τους κρατήσει ασφαλείς από τον COVID-19, αφότου ένα κύμα μολύνσεων αναζωπύρωσε ανησυχίες για τις συνθήκες στις οποίες ζουν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς η Πορτογαλία εισήλθε στην τελική φάση της χαλάρωσης από το εθνικό lockdown την περασμένη εβδομάδα, επιβλήθηκε υγειονομικό κλείσιμο στον νότιο δήμο της Οντεμίρα, όπου εκατοντάδες θερμοκήπια βασίζονται πάνω σε μετανάστες εργάτες για τη λειτουργία τους.

Απαγορεύεται η διέλευση από ή προς δύο ενορίες. Μία εξ αυτών, το Σάο Τεοτόνιο, κατέγραψε 1.910 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού κατά τη διάρκεια 14ήμερης περιόδου. Ο μέσος όρος της χώρας είναι 64 περιστατικά.

Για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσωρινά ένα ιδιωτικό οικολογικό θέρετρο στην Οντεμίρα, όπου μπορούν να μπουν σε αυτοαπόμονωση μετανάστες οι οποίοι θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου επαφές. Όσοι εντοπιστούν ως θετικοί στον COVID-19 θα μεταφερθούν σε τοπικούς χώρους διαμονής.

«Η δημόσια υγεία των μεταναστών είναι προτεραιότητά μας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Εντουάρντο Καμπρίτα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Οντεμίρα.

«Θέλω όλοι όσοι έρχονται να εργαστούν στην Πορτογαλία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Πορτογάλους που εργάζονται στο εξωτερικό» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 04:54