Η πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλεί «οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρότεινε η Μόσχα να στείλει «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς» για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του μνημείου.

«Η Παναγιά των Παρισίων είναι ένα ιστορικό σύμβολο της Γαλλίας, ένας ανεκτίμητος θησαυρός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού και ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανικής θρησκείας. Η τραγωδία που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι προκαλεί οδύνη στην καρδιά των Ρώσων» επεσήμανε ο Πούτιν στο μήνυμα αλληλεγγύης που απηύθυνε προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και «όλο τον γαλλικό λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ελπίζει «πως αυτός ο μεγάλος καθεδρικός ναός θα μπορέσει να ανοικοδομηθεί», ενώ πρότεινε να στείλει «στη Γαλλία τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιλαμβανομένων αρχιτεκτονικών μνημείων του Μεσαίωνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης