«Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν από έναν αιώνα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020, 11:08
«Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν από έναν αιώνα»

Προκαλεί εκ νέου ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. O Tούρκος πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα.», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο ίδιος είπε:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα...».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακούγονται στο βίντεο που τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο του υπουργού Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ και αναρτήθηκε στο Twitter.

 

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων διάρκειας πέντε ημερών, ξεκινώντας από αύριο Κυριακή, μαζί με τον «στρατό» των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020, 11:19