Η Σαουδική Αραβία πρότεινε σήμερα τη διοργάνωση μια «εικονικής» συνόδου κορυφής των χωρών μελών της G20, των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Η σαουδαραβική προεδρία της G20 επικοινωνεί με τις χώρες της G20 για να συγκαλέσει μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη (…) την επόμενη εβδομάδα» ώστε να εξεταστεί μια πιθανή συντονισμένη δράση κατά της πανδημίας και να συζητηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις. «Οι ηγέτες της G20 θα παρουσιάσουν ένα συντονισμένο πακέτο πολιτικών για την προστασία των προσώπων και της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ριάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Φεβρουαρίου οι οικονομικοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 20 συνεδρίασαν στο Ριάντ και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη της επιδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις της. Έκτοτε, τα Χρηματιστήρια σε όλον τον κόσμο καταρρέουν και η τιμή του πετρελαίου καταγράφει κάθετη πτώση, ενισχύοντας τους φόβους για μια γενικευμένη κρίση. Ταυτόχρονα, πολλοί επικρίνουν την G20 επειδή δεν έχει αναλάβει δράση.

«Το θεωρώ παράξενο, σε μια περίοδο που αυτές που δημιουργούν το πρόβλημα είναι οι αναδυόμενες χώρες της Ασίας (…) η G20, στην οποία μετέχουν όλες οι συστημικές οικονομίες του κόσμου, να μην έχει κινητοποιηθεί», δήλωσε την Δευτέρα ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης