Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κατακεραυνώνουν σε καθημερινή βάση τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λίγους μήνες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου στη χώρα του, στην προσπάθεια που κάνει, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, επιτίθεται συνεχώς εναντίον της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας  σκληρές λέξεις και χαρακτηρισμούς.

Μετά το βρετανικό περιοδικό «Economist», το γερμανικό «Stern», αλλά και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Bloomberg», το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό «Washington Examiner»,  με άρθρο του επιτίθεται με μεγάλη σφοδρότητα στον Τούρκο πρόεδρο, χαρακτηρίζοντάς τον, ως «ένα κακοήθη καρκίνο στις παγκόσμιες υποθέσεις», αλλά και «σατανικό κακοποιό».  Αναφέρει ακόμη πως «υπό την ηγεσία του η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο συντάκτης του άρθρου απευθύνει ευθεία ερώτηση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, «αν μπορεί να προστατεύσει το έθνος από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς».

Παράλληλα το δημοσίευμα του «Washington Examiner» επικεντρώνεται και στην επικήρυξη του Τούρκου μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ με μεγάλο χρηματικό ποσό για όποιον τον καταδώσει, αποδίδοντας ευθέως ευθύνες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας», γράφει το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό.

Ο συντάκτης του άρθρου μάλιστα, καλεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν αλλά και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προστατέψουν τον Τούρκο μπασκετμπολίστα «από το κακοήθες καρκίνωμα και σατανικό κακοποιό Ερντογάν».

«Η μόνη προσβολή του Ενές Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Καντέρ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεων της Τουρκίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του «Washington Examiner».

«Η εξωφρενική επικήρυξη για το κεφάλι του άσου του ΝΒΑ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση» αναφέρεται στο άρθρο, που καταλήγει ως εξής:

«Μπορεί να είναι δικαιολογημένο αλλά όχι σοφό, να καταστήσουμε τον κύριο Καντέρ το μοναδικό ζήτημα για την τιμωρία της Τουρκίας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης