Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο ο οποίος φέρεται ότι έκλεψε και προσπάθησε να πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Ολλανδός ύποπτος συνελήφθη τον Νοέμβριο στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο μιας έρευνας της αυστριακής αστυνομίας η οποία σήμανε συναγερμό όταν εμφανίστηκαν σε ένα φόρουμ κυβερνοεγκληματιών τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αυστριακών – σχεδόν όλων των πολιτών της χώρας. Τα στοιχεία αυτά (όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και άλλα) είχαν κλαπεί από την υπηρεσία έκδοσης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυστριακή αστυνομία οργάνωσε μια «επιχείρηση διείσδυσης» και… αγόρασε τα δεδομένα, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μια διεύθυνση στο Άμστερνταμ.

Η σύλληψη ανακοινώθηκε μόλις σήμερα επειδή ο ύποπτος κρατήθηκε σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας ώστε να μην έρθει σε επαφή με κανέναν, εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ολλανδίας. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η βάση δεδομένων που προωθούσε προς πώληση περιείχε στοιχεία πολιτών από τη Βρετανία, την Κίνα, την Κολομβία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία.

Ο ύποπτος έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση τριών μηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης