Συμβούλιο Ευρώπης: Κατέβασε ρολά για τον φόβο του κορωνοϊού!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 11:02
Συμβούλιο Ευρώπης: Κατέβασε ρολά για τον φόβο του κορωνοϊού!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης 

Μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να μην πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση της Ολομέλειάς του στο Στρασβούργο για τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού, ήλθε και η σειρά του Συμβουλίου της Ευρώπης να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών της Συνέλευσης, των προσκεκλημένων και της γραμματείας, καθώς και στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό με επείγουσα ανακοίνωση, αποφασίσθηκε, για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 Coronavirus, να αναβληθούν όλες οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ή των επικουρικών οργάνων της μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς και όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια των μελών της Συνέλευσης.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι συνεδριάσεις των επιτροπών νομικών υποθέσεων της Συνέλευσης (Παρίσι, 10 Μαρτίου), των κοινωνικών υποθέσεων (Παρίσι, 12 Μαρτίου), του πολιτισμού (Παρίσι, 16 Μαρτίου), της μετανάστευσης (Παρίσι, 19 Μαρτίου), της Επιτροπής Παρακολούθησης (Άγκυρα, 30-31 Μαρτίου).  Όλα τα μη βασικά ταξίδια προσωπικού έχουν επίσης αναβληθεί. Θα ληφθεί εγκαίρως απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου ολομέλειας της Συνέλευσης, η οποία προβλέπεται σήμερα για τις 20-24 Απριλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 11:40