Συνελήφθησαν οι ηγέτες μιας ομάδας που σχεδίαζε να προκαλέσει ταραχές σε πανεπιστήμια της Τεχεράνης στις 7 Δεκεμβρίου, κατά τον ετήσιο εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Φοιτητών.

Εν τω μεταξύ οι συλληφθέντες των προηγούμενων ημερών έφτασαν τους 2.021 από τους οποίους οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων στις 15 Νοεμβρίου.

Αλλά πολύ γρήγορα οι διαδηλώσεις πολιτικοποιήθηκαν με τους διαδηλωτές να ζητούν την απομάκρυνση της ηγεσίας της χώρας, μιας από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες μέλη του ΟΠΕΚ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί Φαζλί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έως και 200.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ιρανός βουλευτής είπε την περασμένη εβδομάδα ότι έως και 7.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις και η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τουλάχιστον 208 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα. Η Τεχεράνη το διαψεύδει αλλά δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα επίσημο αριθμό νεκρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης