Οι κάτοικοι της περιοχής Νίτρα, στην κεντρική Σλοβακία, δεν θα μπορούν να εργαστούν, από την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό και έχουν βρεθεί αρνητικοί, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.

Στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ νέων κρουσμάτων και νοσηλειών τις τελευταίες ημέρες. Παρά τη μερική καραντίνα που έχει επιβληθεί, τη Δευτέρα νοσηλεύονταν 3.146 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μάτοβιτς είπε ότι οι κάτοικοι της Νίτρα (περίπου 160.000) δεν θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους αν δεν έχουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ. «Η κατάσταση στη Νίτρα είναι τόσο δραματική που μόνο η εθελοντική εξέταση δεν θα αρκούσε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τις εταιρίες, την υγεία του κόσμου», τόνισε.

Στη Σλοβακία οι κάτοικοι επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο για να πάνε στη δουλειά τους, για να ψωνίζουν ή για να κάνουν μια βόλτα στη φύση, στην περιοχή όπου διαμένουν. Παρά τα μέτρα, μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν περίπου 10.000 νέα κρούσματα.

Ο μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή της Νίτρα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover που απασχολεί 2.800 εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίλαν Ντούμπαϊ, ο επικεφαλής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Νίτρα, είπε ότι καθημερινά πεθαίνουν περισσότεροι από 10 άνθρωποι στους θαλάμους όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19 και χαρακτήρισε «απελπιστική» την κατάσταση. «Έχουμε περίπου 200 ασθενείς, οι 20 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και περισσότεροι από 10 πεθαίνουν καθημερινά. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ψυχική και σωματική εξάντληση του προσωπικού… Τις τελευταίες ημέρες πέθαναν ένας ουρολόγος, ένας εργαζόμενος στη ΜΕΘ και σήμερα το πρωί ένας παθολόγος», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης