Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε σήμερα ότι το εθνικό του συνέδριο το 2024, κατά τη διάρκεια του οποίου θα χρίσει τον υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές, θα διεξαχθεί στο Σικάγο το τετραήμερο 19-22 Αυγούστου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και το κόμμα του επέλεξαν το συνέδριο του 2024 να διεξαχθεί στο Σικάγο, μια φιλελεύθερη μεγαλούπολη στην καρδιά των μεσοδυτικών πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Σικάγο είναι μια σπουδαία επιλογή για να φιλοξενήσει το 2024 το Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο Μπάιντεν σύμφωνα με ανακοίνωση. «Οι Δημοκρατικοί θα συγκεντρωθούμε για να παρουσιάσουμε την ιστορική μας πρόοδο, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης μιας οικονομίας με μέριμνα στα μεσαία και κατώτερα στρώματα».

Τα εθνικά συνέδρια, που διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αποτελούν μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις που σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, προσελκύοντας χιλιάδες ενθουσιώδη μέλη από κάθε κόμμα.

Το Δημοκρατικό κόμμα δηλώνει ότι επέλεξε αυτή την πόλη για να ενισχύσει την παρουσία του στις μεσοδυτικές πολιτείες — μια περιφέρεια που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις δύο τελευταίες προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σικάγο επικράτησε της Νέας Υόρκης καθώς και της Ατλάντα, μιας πόλης της Τζόρτζια που βοήθησε τον Μπάιντεν να κερδίσει την αμερικανική προεδρία και να αποκτήσει τον έλεγχο της Γερουσίας. Η υποψηφιότητα του Χιούστον είχε αποκλειστεί νωρίτερα.

Όσον αφορά το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το Μιλγουόκι στην πολιτεία του Ουισκόνσιν επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το συνέδριό του το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε τη Δευτέρα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος το 2024 για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο. Οποιαδήποτε ανακοίνωση επί του παρόντος θα ήταν ωστόσο πρόωρη, δήλωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Σικάγο, προπύργιο του Μπαράκ Ομπάμα, φιλοξενεί το συνέδριο των Δημοκρατικών. Το 1968 συγκεκριμένα, η πόλη σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο του συνεδρίου, τα οποία συνδέονταν με διαμαρτυρίες κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης