Με την άποψη που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Πολωνία συντάχθηκε και ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, στις δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης» ανέφερε αρχικά ο γγ. του ΝΑΤΟ στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

«Η έκρηξη του πυραύλου στην Πολωνία, το βράδυ της Τρίτης (15/11) δεν ήταν επίθεση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ αλλά ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος», δήλωσε στη συνέχεια για να προσθέσει αμέσως μετά: «Η προκαταρκτική μας ανάλυση δείχνει ότι το περιστατικό προκλήθηκε πιθανότατα από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας που εκτοξεύτηκε για να υπερασπιστεί το ουκρανικό έδαφος από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους κρουζ. Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, αυτό δεν είναι λάθος της Ουκρανίας. Η Ρωσία φέρει την απόλυτη ευθύνη, καθώς συνεχίζει τον παράνομο πόλεμό της κατά της Ουκρανίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι οι σύμμαχοι της αμυντικής συμμαχίας εξέφρασαν τα «βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών» και «εξέφρασαν την ισχυρή αλληλεγγύη τους» προς την Πολωνία.

«Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους», προσέθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

%20“>