«Έχει γίνει πολύς λόγος για τον γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν στάματησε τη δίωξη κατά του γιου του και πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν για αυτό, οπότε ότι μπορείς να κάνεις με τον Γενικό Εισαγγελέα, θα ήταν εξαιρετικό», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον ομόλογό του, σύμφωνα με το υλικό, που αποτελεί τις σημειώσεις αμερικάνων αξιωματούχων και όχι για την πλήρη απομαγνητοφώνηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ο Μπάιντεν λέει από εδώ και από εκεί ότι σταμάτησε τη δίωξη, αν μπορείς να το δεις αυτό… Μου ακούγεται απαίσιο αυτό», λέει ο Τραμπ στον Ζελένσκι σε άλλο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να δημοσιεύσει όλο το επίμαχο υλικό και την αναφορά που έγινε προς το Κογκρέσο σύντομα, ενώ ο Τραμπ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για αυτή την ενέργεια.

Το αδίκημα είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από μια ξένη δύναμη να ερευνήσει έναν πρώην αντιπρόεδρο, ο οποίος είναι και βασικός αντίπαλος του για τις εκλογές του 2020, πράξη η οποία απαγόρευεται από το αμερικάνικο Σύνταγμα.

Το αίτημα για παραπομπή του Τραμπ έγινε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επίσης ερευνάται και το αν ο Τραμπ καθυστέρησε οικονομική βοήθεια ύψους 250 εκατομμυρίων προς την Ουκρανία, ενώ πίεζε τον Ζελένσκι για αυτή την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζεται ότι ο γιος του πρώην αντιπροέδρου, Hunter Biden, εργαζόταν στην ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Burisma ενώ ο πατέρας του Τζον ήταν ο αντιπρόεδρος του Μπάρακ Ομπάμα, το 2016. Πάντως οι ουκρανικές αρχές, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, δεν βρήκαν κάτι μεμπτό για τις δραστηριότητες του γιου του Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει για τη σχετική επίμαχη συνομιλία πως «ήταν μια γενική κουβέντα για τη διαφθορά, και ότι δεν θέλουμε τους ανθρώπους μας, όπως τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον γιο του να συνεισφέρουν στη διαφθορά που ήδη υπάρχει στην Ουκρανία».

Δείτε όλο το επίμαχο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Διαβάστε ακόμα: Το ουκρανικό μυστήριο και η παραπομπή Τραμπ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης