Το πλοίο Sea-Eye 4 περίμενε χθες βράδυ στα ανοικτά του Παλέρμο, στη Σικελία, άδεια από τις ιταλικές αρχές για να αποβιβάσει 415 μετανάστες τους οποίους διέσωσε τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσόγειο, ενημέρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Eye μέσω Twitter.

«Το Sea-Eye 4 έχει φθάσει στα ανοικτά του Παλέρμο. Φοβόμαστε ότι οι διασωθέντες θα χρειαστεί να περάσουν τέταρτη νύχτα πάνω στο σκάφος. Η αποβίβαση δεν έχει εγκριθεί ακόμη. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας αποκλεισμός! Πάνω από 400 άνθρωποι που διασώθηκαν χρειάζονται ασφαλές λιμάνι!», τόνισε η γερμανική ΜΚΟ μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους 415 μετανάστες που διασώθηκαν στη διάρκεια έξι επιχειρήσεων του πλοίου της βρίσκονται 150 ανήλικοι, τονίζει η οργάνωση, που είδε να απορρίπτεται το αίτημά της να τους αποβιβάσει στη Μάλτα.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση του Sea-Eye 4 αφότου αναχώρησε από το ναυπηγείο του Ροστόκ (βόρεια Γερμανία) στα μέσα Απριλίου και έπλευσε προς τη Μεσόγειο.

Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη για τους μετανάστες που αναχωρούν από τη βόρεια Αφρική, κυρίως από την Τυνησία και τη Λιβύη, από όπου οι αναχωρήσεις έχουν αυξηθεί θεαματικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στις ιταλικές αρχές από τον Ιανουάριο, δήλωσε χθες Τετάρτη η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, η οποία σήμερα επισκέπτεται την Τύνιδα μαζί με την Eυρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, την Ίλβα Γιούανσον.

Τουλάχιστον 685 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου 2021 στη Μεσόγειο, στη μεγάλη πλειονότητά τους στην κεντρική θαλάσσια οδό της, που θεωρείται η φονικότερη στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης