Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανέστειλε σήμερα επ’ αόριστον τη διαδικασία του νομοσχεδίου που είχε στόχο την έκδοση υπόπτων για να δικασθούν στην ηπειρωτική Κίνα

Η απόφαση ελήφθη  μετά την οργή και τις μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες τις οποίες προκλήθηκαν σ’ αυτόν τον ασιατικό χρηματοπιστωτικό κόμβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις πιο σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει η κινεζική κυβέρνηση από το 1997, οπότε το Χονγκ Κονγκ πέρασε στην κυριαρχία της Κίνας.

Όπως δήλωσε η Λαμ το νομοθετικό σώμα Χονγκ Κονγκ θα σταματήσει τις εργασίες για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου. Τα επόμενα βήματα θα αποφασισθούν έπειτα από διαβουλεύσεις με διάφορα μέρη, πρόσθεσε.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία την περασμένη Κυριακή στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο αφορά στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ καθώς και ξένους και κινέζους υπηκόους που ζουν ή ταξιδεύουν στην πόλη, έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να απειλήσει το κράτος δικαίου το οποίο υποστηρίζει το διεθνές οικονομικό στάτους του Χονγκ Κονγκ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και DW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης