Οι περιορισμοί στα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ θα παραμείνουν σε ισχύ για «σημαντικό χρονικό διάστημα», καθώς οι δύο χώρες μάχονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ουάσινγκτον και Οτάβα συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να λάβουν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ επέτρεψαν να συνεχιστούν οι μεταξύ τους εμπορικές ροές κατά μήκος των κοινών τους συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναγνωρίζουμε ότι καθώς προχωράμε θα σκεφτούμε προσεκτικά αυτή τη σχέση. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι θα μεσολαβήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα πριν ακόμη μπορέσουμε να μιλήσουμε για χαλάρωση τέτοιων περιορισμών» υπογράμμισε ο Καναδός πρωθυπουργός σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα δύο κράτη «τα πάνε καλά», λέγοντας ότι τα αμερικανικοκαναδικά σύνορα «θα είναι από τα πρώτα σύνορα που θα ανοίξουν».

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον κορωνοϊό στον Καναδά αυξήθηκε κατά λιγότερο από 10% σε 1.048 σε μία ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον οργανισμό δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τις 11:00 π.μ. τοπική ώρα, την Πέμπτη, (18:00 ώρα Ελλάδας), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 28.899. Τα αντίστοιχα στοιχεία την Τετάρτη ήταν 954 θάνατοι και 27.540 κρούσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης