Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Καλιφόρνια εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Δευτέρα, ενώ άλλη συνεχίζει να μαίνεται κι απειλεί αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα, γνωστών για τα κρασιά τους.

Οι τρεις θάνατοι εξαιτίας της πυρκαγιάς, την οποία η πυροσβεστική βάφτισε «Zogg» όταν ξέσπασε προχθές Κυριακή κοντά στην πόλη Ρέντινγκ, ανακοινώθηκαν από τον σερίφη της κομητείας και την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για τα θύματα ή τις περιστάσεις των θανάτων τους, ως αυτό το στάδιο.

Με τους τρεις νέους θανάτους, τα θύματα των πυρκαγιών ιστορικών διαστάσεων οι οποίες σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου έφθασαν τα 29 μέχρι στιγμής.

Η πυρκαγιά Ζογκ, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαμνωδών και δασικών εκτάσεων, συνέπεσε με το ξέσπασμα άλλης μιας, της αποκαλούμενης «Glass», κάπου 320 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην καρδιά των αμπελώνων της Καλιφόρνιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά Γκλας έχει απανθρακώσει σχεδόν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών με βλάστηση στις κομητείες Νάπα και Σονόμα από το πρωί του Σαββάτου. Σπίτια κάηκαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς απειλούνται αμπελώνες.

Και οι δύο πυρκαγιές παρέμεναν ανεξέλεγκτες το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), ενώ τα αίτιά τους ερευνώνται.

Οι πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ φέτος χαρακτηρίζονται ιστορικές από την άποψη της καταστροφής που έχουν προκαλέσει: έχουν απανθρακώσει 15 εκατομμύρια στρέμματα από τον Ιανουάριο, έκταση άνευ προηγουμένου, ενώ έχουν καταστρέψει πάνω από 7.000 σπίτια και άλλες δομές. Ενισχύονται από τους καύσωνες, τους ισχυρούς ανέμους και ακραία φαινόμενα που επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης