Φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία υποδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε την ιστορία της συγκεκριμένης γραβάτας. Πιο συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν είχε ανταλλάξει γραβάτες με τον Τέρενς Κουίκ, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν υφυπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όπου αντάλλαξαν τις γραβάτες τους, φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

«Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη γραβάτα μου με την ελληνική σημαία είχε ο Μπάιντεν στη συνάντηση με Μητσοτάκη. Μου τη ζήτησε ανταλλαγή με τη δική του όταν συναντηθήκαμε πριν 5 χρόνια. Χαίρομαι που τη φύλαξε για μία δεδομένη στιγμή» σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ στο Τwitter βλέποντας τη γραβάτα που φόρεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης