Βραζιλία: Ο υπουργός Παιδείας στόχος χλευαστικών σχολίων για ορθογραφικά του λάθη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 01:41
Βραζιλία: Ο υπουργός Παιδείας στόχος χλευαστικών σχολίων για ορθογραφικά του λάθη

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Παιδείας Άμπραχαμ Βάιντραουμπ έγινε στόχος χλευαστικών σχολίων στη χώρα του από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά από μια σειρά ορθογραφικών του λαθών σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Εκείνος που υποτίθεται ότι εποπτεύει τις τύχες της σχολικής εκπαίδευσης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σόκαρε πολλούς Βραζιλιάνους γράφοντας τη λέξη "imprecionante" αντί "impressionante" (που σημαίνει 'εντυπωσιακό' στα πορτογαλικά) σε ένα tweet που ανήρτησε την Τρίτη το βράδυ.

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας γράφει "imprecionante" απεικονίζει την πραγματικότητα της εκπαίδευσης της Βραζιλίας», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι «imprecionante» (εντυπωσιακό) ότι είναι υπουργός Παιδείας», έγραψε ειρωνικά ένας άλλος χρήστης.

Μετά από τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων, ο υπουργός Βάιντραουμπ έσπευσε να διαγράψει την ανάρτησή του.

Σε άλλες αναρτήσεις του, είχε ήδη κάνει άλλα ορθογραφικά λάθη, όπως γράφοντας "suspençao" (αναστολή) αντί για "suspensao" και "paralizaçao" (παράλυση) αντί για "paralisação".

Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου τάχθηκαν στο πλευρό του υπουργού.

«Είναι καλύτερο να γράφεις με λάθη παρά να κλέβεις από τα ταμεία», έγραψε ένας από αυτούς, αναφερόμενος στην ενδημική διαφθορά στη χώρα.

Την Παρασκευή ο Βάιντραουμπ αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα στήριξης από τον Λουτσιάνο Χανγκ, ιδιοκτήτη μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων στη Βραζιλία και ενεργό υποστηρικτή της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Σε αυτό το μήνυμα, γεμάτο σκοπίμως με ορθογραφικά λάθη, ο Χανγκ είπε ότι «μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτα, δεν κάνουν λάθη».

Υπουργός Παιδείας από τον Απρίλιο, ο 48χρονος Άμπραχαμ Βάιντραουμπ έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις.

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε περικοπές του προϋπολογισμού σε τρία πανεπιστήμια τα οποία κατηγόρησε ότι «σπέρνουν ταραχές», ότι στις πανεπιστημιουπόλεις τους φιλοξενούν «διαδηλώσεις εναντίον του φασισμού» ή συζητήσεις με αριστερούς εκλεγμένους αξιωματούχους.

Τον Αύγουστο, σε μια διαμάχη για τις δασικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, 01:41