Χωρίς τεστ για κορωνοϊό και χωρίς καραντίνα θα γίνεται η είσοδος στη Σερβία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 01:07
Χωρίς τεστ για κορωνοϊό και χωρίς καραντίνα θα γίνεται η είσοδος στη Σερβία

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να μην επιβληθούν όροι και περιορισμοί για την είσοδο στη χώρα ξένων και Σέρβων υπηκόων. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της κυβέρνησης την Πέμπτη υιοθετήθηκε το πρωτόκολλο που θα ισχύσει στις συνοριακές διαβάσεις για την είσοδο στη χώρα όπου αναφέρεται ότι δεν θα απαιτείται βεβαίωση για αρνητικό PCR τεστ για τον κορωνοϊό ούτε θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σύνορα η είσοδος στη χώρα θα είναι ελεύθερη για όλους. Η μόνη διαφορά με την ισχύουσα πριν της πανδημίας κατάσταση είναι ότι οι συνοριακές αρχές θα προειδοποιούν όσους εισέρχονται στο έδαφος της Σερβίας για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα και θα γίνονται συστάσεις για τον τρόπο συμπεριφοράς.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται η Σερβία να ανοίξει τα χερσαία σύνορα με τέσσερις γειτονικές χώρες: τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο «Nikola Tesla» στο Βελιγράδι. Τρεις πτήσεις είχαν προορισμό τη Ζυρίχη και δύο τη Φρανκφούρτη. Από την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε, θα αρχίσουν και οι πτήσεις για Λονδίνο και Βιέννη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 01:07