Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι επιθυμεί «μια επιτυχία της δημοκρατίας» για τους διαδηλωτές στη Γεωργία οι οποίοι αντιτίθενται σε ένα νομοσχέδιο που σύμφωνα με επικριτές του, σηματοδοτεί μια στροφή προς τον απολυταρχισμό στη χώρα.

«Δεν υπάρχει Ουκρανός που να μην εύχεται επιτυχία στη φίλη μας Γεωργία. Μια επιτυχία της δημοκρατίας. Μια ευρωπαϊκή επιτυχία», τόνισε ο Ζελένσκι. «Όλα τα ελεύθερα έθνη στην Ευρώπη αξίζουν» να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε, καθώς το Κίεβο και το Τμπιλίσι φιλοδοξούν να ενταχθούν στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ογκώδεις διαδηλώσεις, καθώς και βίαια επεισόδια σημειώνονται στη Γεωργία αφού η Βουλή ενέκρινε χθες Τρίτη σε πρώτη ανάγνωση ένα νομοσχεδίο περί «ξένων πρακτόρων».

Ο νόμος θα απαιτεί από τις οργανώσεις που λαμβάνουν τουλάχιστον το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, να εγγράφονται ως «ξένοι πράκτορες» και τις θέτει υπό επιτήρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλιώς θα υπόκεινται σε βαριά πρόστιμα.

Οι επικριτές του νόμου τον συγκρίνουν με έναν ρωσικό νόμο του 2012 ο οποίος διευρύνεται σταθερά από τότε και χρησιμοποιείται για να κατασταλούν στη Ρωσία η κοινωνία των πολιτών και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης