Με αίτημα που κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία της Ρώμης, οι δικηγόροι του σκηνοθέτη Ντάβιντ Γκριέκο ζήτησαν την αναψηλάφηση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ιταλού συγγραφέα, ποιητή και σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Ο κορυφαίος Ιταλός διανοούμενος δολοφονήθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ρώμης, Όστια, στις 2 Νοεμβρίου του 1975.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αίτημα αναψηλάφησης ζητείται η πραγματοποίηση περαιτέρω ερευνών σχετικά με το DNA που εντόπισαν οι καραμπινιέροι στο σημείο της δολοφονίας έπειτα από νέες έρευνες που έγιναν το 2010.

Οι δικηγόροι του Ιταλού σκηνοθέτη θεωρούν ότι η δολοφονία δεν διεπράχθη, έπειτα από ερωτική συνεύρεση, από τον νεαρό τότε, Πίνο Πελόζι, ο οποίος ήταν και ο μόνος ο οποίος καταδικάσθηκε για την υπόθεση. Είναι πεπεισμένοι ότι στο ίδιο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις μελών του οργανωμένου εγκλήματος της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, άλλωστε, η πραγματική αιτία της παρουσίας του Παζολίνι στην Όστια φέρεται να ήταν εντελώς διαφορετική και να σχετίζεται με την προσπάθειά του να ανακτήσει μέρος του υλικού του φιλμ “120 Μέρες στα Σόδομα”, που του είχε κλαπεί. Στην ταινία “La Macchinazione” (“Η Μηχανορραφία”) που γυρίστηκε το 2016, ο Ντάβιντ Γκρέκο παρουσιάζει λεπτομερειακά την όλη υπόθεση της κλοπής μεγάλου μέρους της ταινίας του Παζολίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αίτημα που κατατέθηκε σήμερα αναφέρεται ότι “ήταν, όμως, μια παγίδα θανάτου και ο Παζολίνι έχασε την ζωή του σε ενέδρα, έπειτα από βάρβαρο ξυλοκόπημα”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης