Εβδομήντα άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αυστραλία με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.
Τους τελευταίους έξι μήνες η Ιντερπόλ έκανε έρευνες για να διαπιστώσει από πού προέρχονταν φωτογραφίες παιδικού πορνογραφικού υλικού σε σάιτ ευρωπαϊκής εταιρείας, που δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση.
Ανακάλυψαν πως κάποιος χάκερ είχε μπει στο σύστημα και είχε «ανεβάσει» 99 φωτογραφίες. Το περιεχόμενο έμεινε στη σελίδα μόνο για 76 ώρες και δέχθηκε τον απίστευτο αριθμό των 12 εκατομμυρίων θεάσεων από 150.000 χρήστες υπολογιστών.
Μέσω των διευθύνσεων των υπολογιστών (IP), που αποδόθηκαν σε χρήστες από την Αυστραλία, η αστυνομία μπόρεσε να προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 19 εως 81 ετών, υπήρχαν δάσκαλοι και αστυνομικοί, ενώ στην κατοχή ενός από αυτούς βρέθηκαν πάνω από 50.000 φωτογραφίες με παιδιά που κακοποιούνταν.
Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και παραδόθηκαν σε κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν έγινε γνωστό εάν τα παιδιά αυτά απεικονίζονταν στις φωτογραφίες ή αν η απομάκρυνσή τους πραγματοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους.

