Την ομόφωνη απόφαση να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός στόλος που έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των Σομαλών πειρατών και να διευρυνθεί η ζώνη επέμβασής του έως το σύμπλεγμα των Σεϋχελλών, έλαβαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με δηλώσεις της Ισπανίδας υπουργού Άμυνας, Κάρμε Τσακόν.

Η Τσακόν δήλωσε: «Υπάρχει ομοφωνία για τις νέες ανάγκες: επέκταση της κάλυψης ως τις Σεϋχέλλες, ενίσχυση των δυνατοτήτων περιπολίας από αέρος και θαλάσσης, οι οποίες έχουν ήδη αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα και παράταση της διάρκειας της επιχείρησης πέραν του τέλους της θητείας της, ενός έτους, που προβλέπεται για το Δεκέμβριο».

Εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία των 27 υπουργών Άμυνας της ΕΕ, θα είναι δυνατό να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, κυρίως όσον αφορά στα επιπλέον πλοία και αεροσκάφη που θα διαθέσουν οι χώρες της ΕΕ, για να ενισχύσουν την πρώτη ναυτική επιχείρηση στην ιστορία της ΕΕ κατά των Σομαλών πειρατών, «Αταλάντη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης