Εντείνεται η πολιτική κρίση μετά το πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου στην Ονδούρα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για μια κοινή λύση.
Ο Zelaya ήδη κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και να βγουν ξανά στους δρόμους.
Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία από το Κογκρέσο προς την πρεσβεία της Βραζιλίας, όπου έχει καταφύγει ο ανατραπείς πρόεδρος από την 21η Σεπτεμβρίου.
Επίσης τόνισε ότι η συμφωνία είναι πλέον άκυρη, μετά την απόφαση του de facto “προέδρου” Roberto Micheletti να σχηματίσει κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” χωρίς να αποκατασταθεί ο ίδιος και χωρίς να συμπεριληφθούν στελέχη της δικής του κυβέρνησης.
Aυτές οι εξελίξεις αποτελούν πλήγμα για τους διπλωμάτες των ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν χαρακτηρίσει τη συμφωνία “θρίαμβο” των προσπαθειών αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα.
Πλέον αρκετοί αναλυτές φοβούνται ότι θα υπάρξουν νέα αιματηρά επεισόδια, μετά τη βίαιη καταστολή του καθεστώτος σε βάρος των υποστηρικτών του Zelaya και ανεξάρτητων ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες.

