Τη χθεσινή επίθεση, που ανέλαβε η παλαιστινιακή Χαμάς και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς εποίκους, καταδίκασε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».
«Καταδικάζω αυστηρά την τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες κοντά στην πόλη Χεβρόνα» τονίζει η Άστον στο ανακοινωθέν της από την Κίνα, όπου βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα για τον στρατηγικό διάλογο Ε.Ε. – Κίνας.
«Με τούτη την απαράδεκτη επίθεση, οι εχθροί της ειρήνης προσπάθησαν να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή» επισημαίνει και προσθέτει «είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τους εχθρούς της ειρήνης να δράσουν».
Η Άστον κάλεσε «τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες που ξεκινούν την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον να προσηλωθούν με αποφασιστικότητα στις διαπραγματεύσεις» και να διατηρήσουν «την ηρεμία και την αυτοσυγκράτησή τους σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στην κατεύθυνση μίας δίκαιης, βιώσιμης, και συνολικής ειρήνης στην περιοχή».
Διαβάστε επίσης:
Ένταση στη Δυτική Όχθη, 31 Αυγούστου 2010, 21:13

