Την ευκαιρία να τονίσει τις διαφορές του κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης από τα άλλα κόμματα της Τουρκίας ως προς το θέμα της «κατανόησης» και της «αποδοχής» των μειονοτήτων βρήκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επαύριο της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς στο Πατριαρχείο.

Ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν έχει και ο ίδιος συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και άλλους ηγέτες μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι φυσικό η επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης απασχόλησε και τον τύπο με την Χουριέτ να κάνει λόγο για «Ιστορική μέρα στο Πατριαρχείο», την Μιλιέτ να τονίζει ότι «Θεωρούμε υποχρέωσή μας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων» και την Ζαμάν να θυμίζει ότι είναι «Η πρώτη επίσκεψη στο ανώτατο επίπεδο στο Πατριαρχείο μετά τον Μεντερές».

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη εκτόνωσης στο Φανάρι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011, 11:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης