Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση των κύριων ιθυνόντων του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» στην ιδιωτική κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ιταλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται, πιθανότατα, για την τελευταία προσπάθεια με στόχο τη συνέχιση της κυβερνητικής δράσης, πριν από την ύστατη λύση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ως γνωστόν, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Καβαλιέρε και της Λέγκας του Βορρά είναι πλέον οριακή, εξαιτίας της διαφοροποίησης τριάντα τριών βουλευτών και δέκα γερουσιαστών που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Βουλής Τζανφράνκο Φίνι, οι οποίοι αμφισβητούν την ορθότητα του κυβερνητικού έργου.
Στη σημερινή συνεδρίαση στο «Παλάτσο Γκρατσιόλι», πρόκειται να τεθούν τα κύρια προγραμματικά σημεία στα οποία επιθυμούν να επικεντρωθούν ο Μπερλουσκόνι και οι συνεργάτες του: αναμόρφωση του δικαστικού και φορολογικού συστήματος, εφαρμογή της ομοσπονδιακής μεταρρύθμισης και ειδικό σχέδιο για την ανάκαμψη του ιταλικού νότου.
Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, το κείμενο που θα εγκριθεί σήμερα κατά τη συνεδρίαση του «Λαού της Ελευθερίας» πρόκειται να παρουσιασθεί προς ψήφιση στη Βουλή και στη γερουσία, τον Σεπτέμβριο. Αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει ξεκάθαρη πλειοψηφία, θα συνεχίσει το έργο της, ειδάλλως ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να επιλέξει την οδό της παραίτησης.

