Έτοιμη να παραδώσει το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς ταξίδευε από τη Φινλανδία προς την Αλγερία τον Ιούλιο, στις Αρχές της Μάλτας όπου και είναι νηολογημένο, εμφανίζεται η Ρωσία, αφού όπως ανακοίνωσε ολοκλήρωσε τις σχετικές έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο, εκείνοι που αντιμετωπίζουν με κριτική διάθεση τη ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η έρευνα δεν ήταν παρά μια συγκάλυψη και πως το πλοίο μετέφερε κρυφό φορτίο προς κάποια τρίτη χώρα.

 
 Το πλοίο “φάντασμα” Arctic Sea

Επισήμως, το 4.000 τόνων Arctic Sea «εξαφανίστηκε» τον Ιούλιο, λίγες ημέρες αφότου απέπλευσε από τη Φινλανδία με φορτίο ξυλείας που προοριζόταν για το λιμάνι Bejaia στην Αλγερία.

Τελικά εντοπίστηκε 480χλμ ανοικτά των ακτών της δυτικής Αφρικής στα μέσα του Αυγούστου.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι επρόκειτο απλά για μια υπόθεση πειρατείας και πως το σημαίας Μάλτας πλοίο και το 15μελές πλήρωμά του σώθηκαν από την επιχείρηση διάσωσης του ρωσικού ναυτικού.

Παρόλα αυτά, ένας Ρώσος δημοσιογράφος, ο Mikhail Voitenko, έφερε στο φως στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το πλοίο μετέφερε κρυφά στρατιωτικό υλικό.

Λίγο αργότερα ο Voitenko διέφυγε στην Ταϊλάνδη, όπου και κρύβεται, ύστερα από απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του, αφού έκανε τις άνωθεν “αποκαλύψεις”.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, οκτώ άντρες από τη Ρωσία, την Εσθονία και τη Λετονία συνελήφθησαν από τις ρωσικές Αρχές με την κατηγορία της πειρατείας για την υπόθεση του Arctic Sea.

Διαβάστε επίσης:

«Ομίχλη» σκεπάζει ακόμα το Arctic Sea, 10 Σεπτεμβρίου 2009, 19:24

Ρώσος ΥΠΕΞ: Το Arctic Sea δεν έφερε πυραύλους, 8 Σεπτεμβρίου 2009, 17:00

Λαθρεμπόριο όπλων πίσω από την «εξαφάνιση» του Arctic Sea;, 4 Σεπτεμβρίου 2009, 17:26

Εξόρισαν δημοσιογράφο που “σκάλιζε” την υπόθεση Arctic Sea, 3 Σεπτεμβρίου 2009, 15:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης