Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», σύμφωνα με δήλωση των ειδικών εισαγγελέων του Νέου Μεξικού που ασχολούνται με την υπόθεση. 

Επικαλούμενοι «νέα στοιχεία», οι ειδικοί εισαγγελείς είπαν ότι δεν μπορούσαν «να προχωρήσουν υπό τους τρέχοντες χρονικούς περιορισμούς, τα γεγονότα και τα στοιχεία που παραδόθηκαν στις αρχές». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως εκ τούτου, θα απορρίψουμε τις κατηγορίες για ακούσια ανθρωποκτονία κατά του κ. Μπάλντουιν για να διεξαγάγουμε περαιτέρω έρευνα», συνέχισε η δήλωσή τους. «Αυτή η απόφαση δεν απαλλάσσει τον κ. Μπάλντουιν από την ποινική ενοχή και ενδέχεται να απαγγελθούν εκ νέου κατηγορίες».

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι η έρευνά τους «θα παραμείνει ενεργή και σε εξέλιξη».

Η απόφαση για την απόρριψη των κατηγοριών κατά του Μπάλντουιν έρχεται μετά από νέα στοιχεία που δείχνουν ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό είχε τροποποιηθεί, όπως δήλωσε στο CNN πηγή που γνωρίζει την έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές θα εξετάσουν το όπλο για να προσδιορίσουν την έκταση των τροποποιήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας του όπλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χάλινα Χάτσινς, η κινηματογραφίστρια της ταινίας, χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν, ενώ έκανε πρόβα σε μια σκηνή στα γυρίσματα του «Rust» το 2021. Ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος.

Ο σκηνοθέτης Joel Souza επίσης πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε. Ο Μπάλντουιν κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Ιανουάριο.

 Μετά την ανακοίνωση ο ηθοποιός ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Χιλάρια Μπάλντουιν, και τον δικηγόρο του Λουκ Νίκα σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Όλα όσα έχω τα χρωστάω σε αυτή τη γυναίκα. (και σε σένα, Λουκ)», ανέφερε η ανάρτηση που κοινοποιήθηκε την Πέμπτη. 

Ανάρτηση έκανε όμως και η σύζυγος του Μπάλντουιν στην οποία εμφανίζεται να κάθεται στα γόνατά του και αυτός να την κρατά αγκαλιά, σε μια πολύ τρυφερή εικόνα. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης