Διαφορές τιμών που υπερβαίνουν ακόμα και το 80% στις τιμές των εδεσμάτων για το πασχαλινό τραπέζι, ανάλογα με το σημείο πώλησης, εντόπισε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή.
Κατά τους υπολογισμούς του ΚΕΠΚΑ, το φετινό πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ-δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 85,97 ευρώ έως 157,51 ευρώ.
Με βάση τις τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, το εγχώριο κατσικάκι πωλείται φέτος προς 7,99-11,80 ευρώ/κιλό, έναντι 6,99 έως 9,80 ευρώ πέρυσι, ενώ το ελληνικό αρνί διατίθεται προς 6,99-10,60 ευρώ/κιλό, από 6,99 ως 9,80 ευρώ το 2009.
Όσο για το τσουρέκι διατίθεται φέτος προς 5,33-12,50 ευρώ/κιλό, έναντι 5,75-12,50 ευρώ πέρυσι.

