Αποκαλείται από τους ειδικούς της διατροφής, κόκκινος χρυσός.

Πρόκειται για τον χυμό του ροδιού, λόγω των πλούσιων αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, θεωρείται από τα είδη διατροφής με τη μεγαλύτερη ζήτηση τα τελευταία δύο χρόνια και ένα από τα ανερχόμενα επώνυμα ελληνικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά βιολογικών-υγιεινών τροφίμων και ποτών.

Το ελληνικό ρόδι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης μοναδικής καλλιέργειας, όπως θεωρούνται πλέον διεθνώς ο κοζανίτικος κρόκος, η χιώτικη μαστίχα, το μέλι ελάτης Βυτίνας κ.ά.

Παράλληλα η καλλιέργεια ροδιού μπορεί να προσφέρει μία εναλλακτική πηγή εσόδων στους παραγωγούς της Μαγνησίας, αφού μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε άγονα χωράφια, όσο -το κυριότερο- σε παλιά βαμβακοχώραφα, από τα οποία και διαθέτουμε πολλά.

Αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία με την καλλιέργεια ροδιάς ασχολούνται δέκα συνολικά παραγωγοί.

Παράγουν μια συγκεκριμένη ποικιλία ροδιού, την οποία και τους την προμηθεύει η συμβαλλόμενη με αυτούς εταιρία Netafim Hellas, και στην συνέχεια τυποποιεί χυμούς και τους εξάγει στο εξωτερικό.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης