Περισσότερες από 5.000 καταγγελίες έχει δεχτεί η Ενωση Καταναλωτών (ΕΝΚΑ) Βόλου –που έρχεται τρίτη πανελλαδικά σε δράση- από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Τους τελευταίους μήνες δέχεται «βροχή» καταγγελιών από υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου η αντιπρόεδρος της Ενωσης κ. Κική Πλαστάρα, οι οκτώ δικηγόροι που συνεργάζεται εθελοντικά μαζί της, «τρέχουν και δεν φτάνουν».

Η κ. Πλαστάρα υποστηρίζει, πως δεκάδες αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο Βόλου προέρχονται από την Ενωση και αφορούν δανειολήπτες, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν. Οσο για το “χαράτσι” της ΔΕΗ, διευκρίνισε πως στην παρούσα φάση η Ενωση δεν μπορεί να βοηθήσει, καθώς αναμένεται η εκδίκαση της αντισυνταγματικότητας στο ΣτΕ στις 2 Δεκεμβρίου. Αν κριθεί αντισυνταγματικό, τότε η Ενωση θα μπορεί να προβεί σε προσφυγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης