Π.Κ.

Την Τρίτη 18 Αυγούστου το zougla.gr δημοσίευσε μία φωτογραφία με το ρήγμα στο σκαρί της φρεγάτας «Kemal Reis» μετά τον εμβολισμό της από την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Ιδού το δημοσίευμα, ιδού και το ρήγμα, ιδού και οι εξηγήσεις που διατυπώνονται στο κείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη ημέρα η ιστοσελίδα Protothema εν είδη μάλιστα αποκλειστικού δημοσιεύει λεπτομέρεια της ως άνω φωτογραφίας (σε zoom). Την ίδια ημέρα, την Τετάρτη 19 Αυγούστου,  η  «Καθημερινή» δημοσιεύει την συνολική φωτογραφική εκδοχή . Ιδού η φωτογραφία της «Καθημερινής» ιδού και η φωτογραφία από το site «Protothema».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν ταυτόχρονα το site iefimerida επικαλούμενο το «Protothema»  (όπως παρατηρείται συχνά άλλωστε) αναρτά πρωτοσέλιδο με την φωτογραφία του ρήγματος. Τα συστημικά ΜΜΕ του ψηφιακού ενημερωτικού σύμπαντος της μικρής αλλά θαυματουργής χώρας μας λειτούργησαν χέρι – χέρι.

Το ίδιο έπραξαν κι άλλα ΜΜΕ, όπως κανάλια και η ιστοσελίδα pronews.

Είναι προφανές πώς πρόκειται για την ίδια φωτογραφία σε τρείς διαφορετικές αποτυπώσεις μέσω zoom. Είναι επίσης προφανές πως προηγήθηκε η Ζούγκλα και μάλιστα κατά 24 ώρες. Είναι ηλίου φαεινότερο πώς θα έπρεπε να υπάρξει μία αναφορά στο μέσο το οποίο προηγήθηκε. Παραπέμπουμε στην γνωστή καραμέλα περί … δεοντολογίας που τόσο φλύαρα επαναλαμβάνεται από τους συστημικούς φορείς της ενημέρωσης μεν αλλά δεν τηρείται δε (από τους ίδιους). Βλέπετε όταν μας συμφέρει είμαστε σύστημα και όταν δεν μας συμφέρει γράφουμε το σύστημα στα παλαιότερα των υποδημάτων μας.  

Η ουσία ωστόσο είναι αλλού. Η φρεγάτα Kemal Reis όντως αναγκάστηκε να καταφύγει σε ναυπηγικό φαναρτζίδικο για να υποστεί το αναγκαίο lifting , σε κάποιο ταρσανά της ναυτικής βάσης Ακσάζ μετά την «επακούμβηση» στην οποία την υποχρέωσε η «Λήμνος».

Άντε και περαστικά και μία παρατήρηση. Ο αναγνώστης και ξέρει, και βλέπει και μπορεί να κρίνει αλλά και να … τιμωρεί! 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης