Αυξήσεις μισθών από 4% έως 6,76% προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Καπνοβιομηχανίας, που υπέγραψαν σήμερα ο ΣΕΒ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδος, στα Γραφεία του Συνδέσμου. Η σύμβαση, με διάρκεια ισχύος 2023 – 2024, καλύπτει τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αύξηση από 4% έως 6,76% στις επιμέρους κατηγορίες εργαζομένων, από 1η Ιανουαρίου 2023 και καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, ενώ βελτιώνονται τα χρονικά πλαίσια εξέλιξης εντός συγκεκριμένων κατηγοριών των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των καπνοβιομηχανιών όλης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σύμβαση ορίζει ημερομίσθια από 34,84 έως 43,68 ευρώ τα οποία αυξάνονται με επίδομα τριετιών σε ποσοστό 5% γιακάθε τριετία και έως δέκα τριετίες συνολικά.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης υπογράμμισε ότι «ο ΣΕΒ ανταποκρινόμενος στο θεσμικό του ρόλο, υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση της καπνοβιομηχανίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων μελών του.

Κύριος γνώμονας των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κάθε παραγωγικό κλάδο της οικονομίας οφείλει να είναι η σύζευξη των αναγκών και των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων κάθε κλάδου με τις ανάγκες και τις προοπτικές των εργαζομένων καθώς και η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Σημειώνεται ότι ο κλάδος της παραγωγής προϊόντων καπνού έχει διαχρονικά σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Απασχολούνται σε αυτόν περίπου 2.400 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου τη διετία 2020-2022 παρουσίασε αύξηση 9,8%. Το πλήρες κείμενο της σύμβασης βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.sev.org.gr/wp-content/uploads/2023/04/SSE_Kapnoviomixanias_2023_2024_final.pdf

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης