Οι βρετανικές τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα άτακτο Brexit εάν χρειαζόταν, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, Mark Carney, απορρίπτοντας τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένα.

Η επιτροπή χρηματοπιστωτικής πολιτικής της BoE (FPC) δήλωσε πως οι τράπεζες στη Βρετανία διαθέτουν αρκετά κεφάλαια και δεν θα χρειαστούν επιπλέον για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναταραχές στην αγορά εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο χωρίς συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) δήλωσε πως οι τράπεζες είχαν αποτύχει να σημειώσουν αρκετή πρόοδο στις προετοιμασίες τους για το Brexit και δεν θα πρέπει να περιμένουν βοήθεια από «δημόσια παρέμβαση».

«Με όλο το σεβασμό, τα σχόλια της ΕΒΑ ήταν ελλιπή. Δεν αναγνώρισαν το καθεστώς προσωρινών αδειών το οποίο έχει σαφώς επισημανθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε ο Carney σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Carney δήλωσε πως η προετοιμασία των τραπεζών για το Brexit ήταν ισχυρή, και ότι η ΒοΕ συνέχισε να αξιολογεί ότι το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποστήριζε την πραγματική οικονομία σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FPC δήλωσε πως τα κεφαλαιακά επίπεδα στις τράπεζες ήταν τώρα αρκετά υψηλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης