Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία την Τρίτη εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα μήνα, καθώς η παραγωγή από χιλιάδες ανεμογεννήτριες στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης υποχώρησε.

Η μείωση αυτή της παραγωγής από τα αιολικά πάρκα αναγκάζει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να χρησιμοποιήσουν πιο ακριβές, μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου και του άνθρακα, γεγονός με τη σειρά του αυξάνει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αιολική ισχύς θα είναι έως και 4.542 μεγαβάτ το πρωί της Τρίτης, σε σύγκριση με περίπου 6.200 μεγαβάτ τη Δευτέρα.

Η ημερήσια τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε έως και 58%, φτάνοντας τα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή είναι και η υψηλότερη τιμή από τις 21 Δεκεμβρίου, όταν η αύξηση έφτασε σε ύψος ρεκόρ.

Ήπιος καιρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές μπορεί να είχαν αυξηθεί ακόμη περισσότερο αν ο καιρός δεν ήταν αρκετά ήπιος καθώς οι θερμοκρασίες στη Γερμανία είναι περίπου δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές, σύμφωνα με τα καιρικά στοιχεία του Bloomberg.

Οι μακροπρόθεσμες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν επίσης λόγω της ανησυχίας ότι οι κινήσεις της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπόλεμη σύρραξη.

Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο της Ευρώπης και να αυξήσει το κόστος λειτουργίας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία αυξήθηκε αυξήθηκε έως και 5,6%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης