Οι τεράστιες δαπάνες της Γερμανίας για να προστατευτεί από την κρίση του κορονοϊού έχουν οδηγήσει το χρέος της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το συνολικό χρέος των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων, των περιφερειακών κρατών, των δήμων και των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκε στα 2,1089 τρισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Destatis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για αύξηση 11% σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες και το ποσό είναι υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που επετεύχθη στο τέλος του β΄ εξαμήνου του 2012, πρόσθεσε.

«Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι οι δημόσιοι προϋπολογισμοί δανείστηκαν κεφάλαια με σκοπό τη χρηματοδότηση των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού» ανακοίνωσε η Destatis.

Η γερμανική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που προβλέπει καθαρό νέο χρέος 96,2 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιπλέον δανεισμός σηματοδοτεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό καθαρού νέου χρέους της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έρχεται μετά από τον δανεισμό ρεκόρ της κυβέρνησης ύψους 218 δισ. ευρώ το 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης