Συνεχίζουν να αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, προϊδεάζοντας για έναν ακόμη πιο «καυτό Ιούλιο» όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων. Σήμερα το brent βρίσκεται πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για πρόσκαιρη αντίδραση, αλλά για σαφή τάση ανόδου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αιτίες.

Ειδικότερα, το brent καταγράφει άνοδο 0,6%, στα 120,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μια ανάσα από τα 122 δολάρια το βαρέλι, στα 121,95 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το west texas intermediate σημειώνει άνοδο 0,5%, στα 119,48 δολάρια το βαρέλι, αφού προηγουμένως διαμορφώθηκε σε υψηλό τριών μηνών, στα 120,99 δολάρια.

Η αύξηση στην τιμή ήρθε παρά την απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα από τον OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως ή 50% περισσότερο απ’ ό,τι σχεδιαζόταν.

Η απόφαση να φέρει πιο νωρίς τις αυξήσεις της παραγωγής θεωρείται απίθανο να καλύψει τη ζήτηση, καθώς η αυξημένη κατανομή αφορά σε όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, η οποία αντιμετωπίζει κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης