Με μεγάλες ελλείψεις ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 60.000 θέσεις εργασίας έχουν μείνει κενές, ενώ δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψης το επόμενο διάστημα με τις προσφερόμενες αμοιβές.

Τα μεγαλύτερα κενά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΤΕ, εντοπίζονται σε σερβιτόρους,  receptionist, λαντζιέρηδες, barmen, καθαριστές και μάγειρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν δεν αυξηθούν θεαματικά όμως οι αμοιβές και ταυτόχρονα δεν βελτιωθούν τα ωράρια, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια.

Χθες (4/5), ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι στη Ρόδο και στο Ηράκλειο Κρήτης, γίνονται υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον κλάδο του τουρισμού και όλες τις επιχειρήσεις, μέχρι το 2025.

Οι συλλογικές συμβάσεις ρυθμίζουν το θέμα των μισθών, ενώ δεν κάνουν πρόβλεψη για καταβολή τριετιών και οικογενειακών επιδομάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ακόμα, ότι τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά ο νόμος Χατζηδάκη, ο οποίος προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο 12ωρο, χωρίς να αμείβονται με προσαύξηση υπερωρίας, και από Οκτώβριο θα δουλεύουν 6ωρο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης