Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ αναφέρει πως «ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης, όπως αναφέρεται στο από 22.06.2021 δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, απέστειλε προς πειθαρχικό έλεγχο δέκα περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με την επισήμανση:

»”Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δυστυχώς, ο κύριος υπουργός δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ότι και οι δέκα περιπτώσεις ακραίας πράγματι ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, που αναφέρονται στη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν οφείλονται στη “δεσποτική” συμπεριφορά των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, αλλά στην πλήρη οργανωτική και λειτουργική αδυναμία του φορέα, στο να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και στα αιτήματα των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του.

»Η περιγραφή των δέκα περιπτώσεων της λίστας, αναδεικνύουν τις “δέκα πληγές” του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που από την πρώτη ημέρα ιδρύσεώς του (1/1/2017), οι εργαζόμενοι το φωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να μας ακούει κανείς.

»Λυπούμαστε, γιατί ο Υπουργός Εργασίας με τις δηλώσεις του και τη μέχρι τώρα στάση του δείχνει να “επενδύει” πολιτικά, στη στοχοποίηση των εργαζομένων του φορέα στον κοινωνικό αυτοματισμό, αποδομώντας αυτούς, που χάρη στο φιλότιμό τους εξακολουθεί και λειτουργεί αυτός ο φορέας με τις τεράστιες ελλείψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Εξαγγέλλει συνέχεια τη συμμετοχή ιδιωτών στις διαδικασίες του φορέα, αλλά δείχνει να ξεχνά, ότι ιδιωτικές εταιρείες ευθύνονται σε μέγιστο βαθμό, που δεν έχουμε ακόμα το αναγκαίο λογισμικό (το οποίο θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει εδώ και καιρό), ώστε να μπορούμε να κάνουμε στοιχειωδώς τη δουλειά μας σε πλήθος περιπτώσεων, που αδυνατούμε ακόμα και σήμερα να εξυπηρετήσουμε. Όχι γιατί δεν το θέλουμε, αλλά γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

»Ο κύριος Υπουργός, δείχνει να προσπερνά έτσι απλά, την ανυπαρξία υπολογιστών, αλλά και όλων των άλλων στοιχειωδών μέσων για την εργασία μας, όπως είναι ακόμα και αυτό το μελάνι για τα φωτοτυπικά που επίσης δεν έχουμε. Γι’ αυτές τις μεγάλες ελλείψεις κύριε Υπουργέ, υπεύθυνοι είναι οι εργαζόμενοι του φορέα;

»Ελπίζουμε ο “πειθαρχικός έλεγχος”, να φτάσει και σ’ αυτούς που προΐσταντο μέχρι τώρα στον Υπουργικό θώκο ή στην καρέκλα του Διοικητή και που λαμβάνανε τις μεγάλες αποφάσεις…διότι κύριε Υπουργέ, “το ψάρι βρομάει από το κεφάλι”!!!

»Οι εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ, δεν θα συμμετάσχουμε στο όλο σκηνικό έντασης που θέλει να δημιουργήσει ο κύριος Υπουργός, ενδεχομένως λόγω και του γεγονότος, ότι βλέπει τα δημοσκοπικά ευρήματα με τις αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του να αυξάνονται και να μην τον ευνοούν και γι’ αυτό να είναι ιδιαίτερα αγχωμένος.

»Το άγχος ποτέ δεν ήτανε ο καλύτερος σύμβουλος, είναι κανόνας. Αντιθέτως, ΕΜΕΙΣ, επιδιώκουμε τη συνεργασία με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αλλά στη βάση του σεβασμού των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της προαγωγής του ασφαλιστικού μας συστήματος.

»Εάν και ο κύριος Υπουργός, επιθυμεί το ίδιο, τότε αντί να στήνει σκηνικά πολέμου με τους εργαζομένους, καλό θα ήταν να τους ακούει θεσμικά περισσότερο, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση των τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος και μοναδικός δημόσιος φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας, κάτι που πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσει και η ίδια η Κοινωνία μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης