Τσουνάμι πλειστηριασμών ακινήτων που ανήκουν στις πολύ γνωστές οικογένειες των Δαυίδ- Λεβέντη της Coca Cola, του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, της Ελένης Μαμιδάκη, του Παναγιώτη Ψυχάρη, της οικογένειας Κοντοβερού, έως και του Τέρενς Κουίκ.

Ανάμεσα στα ακίνητα γνωστών κροίσων που βγαίνουν στο σφυρί αυτήν την περίοδο βρίσκεται και η περιουσία του Άλκη Δαυίδ. Η υπόθεση του sui generis γόνου της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και βασικού μετόχου της Coca Cola, οδηγεί την κούρσα σε επίπεδο τιμής εκκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, είτε λόγω της άσκησης ένδικων μέσων αρκετοί από αυτούς τους πλειστηριασμούς ενδέχεται να ανασταλούν.
 
Υπόθεση Ασπασίας Λεβέντη  

Όσον αφορά  την Ασπασία Λεβέντη , μητέρα του Βασίλη Λεβέντη που κατηγορείται για βιασμό στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα , ο πλειστηριασμός αφορά διαμέρισμα στην εμβληματική «Πολυκατοικία Καραμανλή» απέναντι ακριβώς από το Παναθηναϊκό Στάδιο.  Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για μία σειρά από επιπτώσεις που πλέον βαραίνουν την οικογένεια γενικότερα από την υπόθεση του βιασμού και του τρόπου διαχείρισης της   που επέβαλε προσωπικά  η ίδια η Ασπασία Λεβέντη προκειμένου να απαλλαγεί της κατηγορίας ο γιός της .

Η υπόθεση ωστόσο βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα έγινε δεκτή και ο νοών νοήτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πρώην αρσακειάδα με καταγωγή από την Κέα είναι κάτοικος Λονδίνου, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία, γνωστή για τη διοργάνωση λαμπερών εκδηλώσεων με πολλούς και διάσημους καλεσμένος. Το όνομα της βέβαια βαραίνει πλέον και ο επικείμενος πλειστηριασμός ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου.

Η κατοικία βρίσκεται σε σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς στην περιοχή βρίσκονται αξιοθέατα όπως το Καλλιμάρμαρο, όπως αναφέρουν οι εκτιμητές στην έκθεσή τους. Πρόκειται για την γωνιακή πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και δίπλα στο Μέγαρο Πρεσβειών της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Το οικόπεδο στο οποίο είναι κατασκευασμένο το ακίνητο έχει επιφάνεια 1239,43 τ.μ. Το δικαίωμα της επικαρπίας αφορά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 296 τετραγωνικών μέτρων. «Ο σκελετός του κτηρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και χαρακτηρίζεται εξωτερικά ως καλή. Η συντήρηση της κρίνεται καλή», αναφέρεται σχετικά.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση για 8.250 ευρώ υπέρ ιδιώτη, για 400.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και αναγκαστική κατάσχεση για 100.000 ευρώ υπέρ της VEGA II NPL FINANCE DAC, διαχειρίστριας των απαιτήσεων της Intrum.

Υπόθεση Άλκη Δαυίδ

Στο σφυρί για 7,44 εκατ. ευρώ η βίλα του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες. Ο Άλκης Δαυίδ είναι γνωστός και ως το  «μαύρο πρόβατο» της επιχειρηματικής οικογένειας που είναι βασικός μέτοχος της Coca Cola.
Επισπεύδουσα είναι η Λόρεν Ριβς, πρώην εργαζόμενη σε τηλεοπτικό κανάλι του επιχειρηματία στις ΗΠΑ. Στα 5 εκατ. δολάρια είναι η αποζημίωση που απαιτείται δικαστικά, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο Άλκης Δαυίδ καταδικάστηκε αλλά αρνείται να καταβάλει τα χρήματα που επιδικάστηκαν.

Ο Άλκης Δαυίδ

Το ακίνητο-φιλέτο πωλείται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και τιμή πρώτης προσφοράς στα 7,44 εκατ. ευρώ στις 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη.  

Το ποσό επίσπευσης του πλειστηριασμού είναι 5 εκατ. δολάρια που επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο ως αποζημίωση στη Λόρεν Ριβς, μετά από υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην οποία ενεπλάκη ο γνωστός επιχειρηματίας το 2016.

Το ακίνητο

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Παναγιά Αρμάτα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του δήμου Σπετσών στο ΟΤ 449, με πρόσοψη σε ανώνυμη εγκεκριμένη οδό. Απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Παλιό Λιμάνι Σπετσών, που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών.

Επιπλέον απέχει 1 χιλιόμετρο από τη γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και το λιμάνι. Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ταξί ή άμαξα καθώς απαγορεύονται τα ιδιωτικά οχήματα στο νησί.

Η περιοχή περιλαμβάνει μεγάλες πολυτελείς βίλες με πισίνες και θεωρείται από τις πιο προνομιούχες του νησιού, λόγω της εύκολης πρόσβασης στο Παλιό Λιμάνι, στην Ντάπια και σε παραλίες.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, πρόκειται για το οικόπεδο με αρ. (1) άρτιο και οικοδομήσιμο στη θέση Παναγιά Αρμάτα επιφανείας 1.847,64 τ.μ., που συνορεύει βορειοανατολικά με εγκεκριμένο μη διανοιγμένο πεζόδρομο, βόρεια με όμορο οικόπεδο, δυτικά με ανώνυμη εγκεκριμένη οδό και νότια με εγκεκριμένο ανοιγμένο πεζόδρομο.

Επιπλέον εκτιμάται το όμορο αυτού, οικόπεδο με αρ. (2) άρτιο και οικοδομήσιμο στην ίδια θέση, επιφανείας 1.412.90 τ.μ., που συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το οικόπεδο (1), ανατολικά με εγκεκριμένο πεζόδρομο, νότια και νοτιανατολικά με όμορο οικόπεδο (3) όμορης ιδιοκτησίας και δυτικά με εγκεκριμένη οδό.

Επιπλέον εκτιμάται το οικόπεδο με αρ. (3) επιφανείας 1.183,51 τ.μ., που είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο καθώς βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και σε απόσταση από τη θάλασσα μικρότερη των 100 μ. Συνορεύει βόρεια με όμορη ιδιοκτησία, βορειοανατολικά με παραλία, νότια και νοτιοανατολικά με διανοιγμένο πεζόδρομο και δυτικά με πεζόδρομο.

Η εν λόγω έκταση έχει συνενωθεί και αυτή με τα ανωτέρω (1) και (2) οικόπεδα και αποτελεί φυτεμένο με γκαζόν χώρο με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.
Τα οικόπεδα (1) και (2) συνενώθηκαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο με έκταση 3.260,54 τ.μ., το οποίο συνορεύει βορειοανατολικά με ιδιοκτησία αγνώστων, ανατολικά με εγκεκριμένη αδιάνοιχτη οδό πλάτους 5 μ., νότια με εγκεκριμένο δρόμο, νοτιοανατολικά με εγκεκριμένο δρόμο και βορειοδυτικά με εγκεκριμένο δρόμο.
 
Η επισπεύδουσα είναι η κα Λόρεν (Lauren) Ριβς (Reeves), κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Στη Λόρεν Ριβς έχει επιδικαστεί στις ΗΠΑ από το 2019 αποζημίωση ύψους 5 εκατ. δολαρίων (4,56 εκατ. ευρώ) από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, για σεξουαλική παρενόχληση.   

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Άλκης Δαυίδ είχε παρενοχλήσει τη Λόρεν Ριβς που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο FilmOn, το οποίο του ανήκει, από το 2016, με την ίδια να παραιτείται από την εργασία της και να κινείται δικαστικά εναντίον του, και την πολύκροτη δίκη να πραγματοποιείται τρία χρόνια αργότερα.

Η ίδια είχε ζητήσει αρχικά από το δικαστήριο αποζημίωση 30 εκατ. δολαρίων, που όπως είχε ισχυριστεί, ήταν αρκετά υψηλή ώστε να αποτελέσει μάθημα για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.  

Στο σφυρί και δύο ακίνητα της Ελένης Μαμιδάκη στο Καστρί και το Πόρτο Χέλι

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών βρίσκεται για μία ακόμη φορά η οικογένεια Μαμιδάκη. Στην προκειμένη περίπτωση, η κυρία Ελένη Μαμιδάκη (του Γεωργίου και της Χρυσούλας) είναι αντιμέτωπη με δύο πλειστηριασμούς για ισάριθμα ακίνητά της στο Πόρτο Χέλι και το Καστρί. Η πρώτη θα γίνει στις 12 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την Intrum για το ακίνητο στο Πόρτο Χέλι, που βγαίνει με τιμή εκκίνησης 465.000 ευρώ.
Βρίσκεται στη θέση Μετόχι εντός των ορίων του οικισμού του Αγίου Αιμιλιανού του Δήμου Ερμιονίδας και πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 678,54 τ.μ., επί του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφη οικοδομή με κεραμοσκεπή.

H Eλένη Μαμιδάκη

Ο δεύτερος πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 26 Ιουλίου και είναι ο τρίτος κατά σειρά για το συγκεκριμένο ακίνητο. Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 881.146 ευρώ, αλλά κατόπιν ανακοπής αυξήθηκε. Έτσι, τόσο πέρυσι τον Απρίλιο όσο και φέτος τον Ιανουάριο βγήκε με τιμή 1,27 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι στο σφυρί του Ιουλίου ο πήχης έχει μειωθεί κατά 20%, στο 1,01 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται στο Καστρί σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 6.921 τ.μ., εντός του οποίου υφίσταται αυτοτελής, ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης