Στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2008 βρέθηκαν σήμερα οι τιμές του αλουμινίου, καθώς οι ανησυχίες για τη μείωση της προσφοράς σε συνδυασμό με την υποχώρηση των αποθεμάτων αυξάνουν τον όγκο αγορών του μετάλλου.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters, η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) το μεσημέρι βρισκόταν στα 3.226 δολάρια ο τόνος εμφανίζοντας άνοδο 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικότερα, το ελαφρύ μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο κατά 15% εντός του 2022, έπειτα το άλμα 42% που κατέγραψε το 2021, καθώς η Κίνα που δίνει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας προσφοράς, περιόρισε την παραγωγή της για περιβαλλοντολογικούς λόγους.

«Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου σημειώθηκε μεγάλη μείωση στην παραγωγή αλουμινίου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της αέρα», αναφέρει ο Nitesh Shah, αναλυτής στην WisdomTree, προβλέποντας ότι η αυξανόμενη ζήτηση θα ωθήσει τις τιμές ακόμα πιο ψηλά μακροπρόθεσμα.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα αλουμινίου σε αποθήκες που είναι εγγεγραμμένες στο LME έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2007, στους 767.700 τόνους από τα δύο εκατ. τόνους τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης