Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 0,75%, ενώ κράτησε επίσης αμετάβλητα τα επίπεδα των αγορών εταιρικών και κρατικών ομολόγων στα 10 δισ. και 435 δισ. στερλίνες αντίστοιχα.

Στην ανάλυση της η κεντρική τράπεζα υπογραμμίζει ότι οι προοπτικές της οικονομίας θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, από τη μορφή των εμπορικών συμφωνιών, την αντίδραση των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών αγορών στις νέες συνθήκες και το πόσο ομαλή θα είναι η μετάβαση.

Για την πορεία του πληθωρισμού η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να παραμένει πάνω από τον στόχο για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου που καλύπτουν οι προβλέψεις της, πριν φτάσει το 2% μέχρι το τέλος του τρίτου χρόνου.

Η τράπεζα σημειώνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει “σφικτή”, με τον δείκτη ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ο ρυθμός αύξησης των μισθών ήταν ισχυρότερος του αναμενόμενου, ξεπερνώντας το 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης